ACHTER DE HEG
Zeist
DE TUIN

 

Geel Oranje tuin

De entree heeft aan beide zijden van het pad een border in de kleuren geel-oranje. Naast vaste planten staan er veel eenjarige planten in, zodat de tuin er elk jaar weer anders uit ziet.

 Geel oranjetuin

Hostahofje

Dit kleine hofje ligt in het verlengde van het entree pad en is een kruispunt van paden. De beplanting bestaat uit ongeveer 30 verschillende hosta soorten.

 

moestuinMoestuin

Links van de entree ligt de moestuin. De tuin is opgedeeld in vijf vakken voor de wisselteelt. De oogst van aardappelen en groenten is voor  eigen gebruik.

 

Zijtuin noord

Links naast het huis is het fijn zitten onder de walnoot met uitzicht op de border met vaste planten  in de kleuren  roze tot paars. Daarnaast is er kleine border met diverse varens.

 

Kruidentuin

De kleine kruidentuin ligt vlak bij de keuken en heeft een geometrische indeling. De beplanting is  een verzameling van vaste en eenjarige kruiden voor sier en eigen gebruik.

 

Zijtuin zuid

Rechts naast de woning ligt een zonnig terras omgeven door borders met planten en struiken. Ook hier  vinden we fruitbomen/struiken zoals mispel en moerbei.

 trap bij garage

Formele tuin

De formele tuin heeft een symmetrische indeling en ligt recht voor de voorgevel van de woning. De perken zijn omgeven door een buxushaag en voorzien van lavendel en rozen. Tegen de heg staan hortensia’s en rododendrons.

Midden in deze tuin ligt een ronde vijver die veel leven aantrekt zoals  kikker, waterjuffer, salamander en zo nu en dan een bezoek van de reiger. Ook groeit er de zwanenbloem, ezelskop enz.

 

Boomgaard

Rechts voor ligt een kleine boomgaard. Hier staan enkele oude fruitrassen zoals de notarisappel en mirabel (pruim). Ook staan er diverse bessenstruiken. 

                              boomgaard

 

 

 

NIEUWS